furat.ro – Tracker GPS – Monitorizare GPS / Live Tracking

Solutii Monitorizare GPS si Dispozitive GPS Tracker Personale, Flote, Detectivi (auto-moto, barci , persoane, biciclete, obiecte)

Dispozitive GPS Tracker

Dispozitivele GPS Tracker sunt aparate ce inglobeaza si coordoneaza un modul GPS ce receptioneaza informatia de localizare de la reteaua de sateliti GPS ce sunt  trasnsmise cu ajutorul unui modul GSM prin reteaua terestra a operatorilor GSM/GPRS/3G direct catre un telefon (prin SMS) sau catre alte terminale conectate la internet ( server, computer)

Una dintre caracteristicile principale ale acestor dispozitive este durata de functionare continua fara o sursa suplimentara de alimentare externa pe baza acumulatorului intern, fara reincarcare pana la oprirea aparatului. Acest lucru este direct proportional cu intervalul de inregistrare si transmitere a datelor, principala sursa de consum fiind transmisia datelor catre turnurile retelei de comunicatii mobile (GSM/GPRS/3G) . Functionand practic precum un telefon mobil , faceti legatura intre specificatiile unui astfel de aparat si un dispozitiv Tracker GPS. Astfel in specificatiile reale ale multor telefoane mobile veti observa 2 caracteristici cu valori foarte diferite : timpul de stand-by(asteptare) care este de panal a 7 zile si timpul de convorbire care este cca 3-4 ore ( o diferenta covarsitoare). La fel si un Tracker GPS va descarca acumulatorul intr-un mod mult mai alert prin transmiterea informatiilor la intervale mici de timp. Nu va lasati pacaliti de multi vanzatori care va informeaza ca aparatele pot functiona “pana la” 7 zile fara reincarcarea acumulatorului. Chiar daca este posibil acest lucru , atunci este posibil doar in conditiile in care aparatul nu va raporta nimic toata aceasta perioada , dispozitivul GPS Tracker  aflandu-se in modul “stand-by” in tot acest timp, fiind valoarea maxima la care poate ajunge in acest mod fara reincarcare.

In general dispozitivele Tracker GPS se impart in 3 mari categorii :

   Personale - denumirea fiind datorata atat scopului de utilizare proprie personala , cat si pentru folosirea acestora  atasate la o persoana si nu un vehicul fiind doatate cu sursa proprie de alimentare (acumulator)

AVL – automatic vehicle locator , adica localizator special destinat vehiculelor ce pot fi alimentate permanent de la o sursa de curent continuu , fapt ce le face mult mai performante atat din puct de vedere tehnologic , intrucat nu mai exista problema greutatii si gabaritului , cat si acuratetii traseului , putand transmite nelimitat fara sa descarce acumulatorul intern de back-up.

  Speciale – pentru diverse activitati deosebite specifice ( spionaj , investigatii, genti, obiecte etc.).

 

Inventivitatea si practica ne pot oferi solutii in acare un tracker personal poate deveni un tracker AVL ori  Special sau viceversa in functie de aplicatia la care este folosit.